Johaug om svenskans framtid: ”Jonna kan bli en ny drottning”

Uppdaterad
Publicerad

Tremilen i Holmenkollen blev Therese Johaugs sista världscuplopp i Norge. Frågan nu är vem som tar över norskans roll som skiddrottning? Johaug själv tippar att det blir en svenska.

– Jonna kan bli en ny drottning, säger hon till SVT Sport.

33-åringens avskedslopp inför hemmafansen i Holmenkollen blev en enda lång triumffärd. Strax före målgång tog Therese Johaug emot två norska flaggor och innan mållinjen stannade hon upp, vände sig mot läktaren och bugade.

”Jonna kan bli en ny drottning”

Bakom Johaug körde sprintspecialisten Jonna Sundling in som trea – hennes första pallplats i ett distanslopp i världscupen. Med både VM-guld och OS-guld i sprint, och nu dessutom topplaceringar i distanslopp, tippar Johaug att Sundling blir farlig i totala världscupen redan nästa år.

– Jonna är absolut en som nästa säsong kan vara med och kämpa om världscupkulan. Med hennes prestationer i sprint och nu på distans så har hon tagit stora steg. Det är jätteroligt att se. Hon kan bli en ny drottning, säger Johaug när SVT Sport frågar henne vem som kommer dominera när hon är borta.

Sundling: ”Oj, haha!”

Även Radiosportens expert, Torgny Mogren, tror att Sundling kan vara med och fajtas om den totala världscupen i framtiden.

– Oj, haha! Det återstår att se. Just nu gläds jag bara väldigt mycket åt min tredjeplats, säger Sundling när hon får höra Mogrens spådom.

Men den senaste tidens fina resultat i distans har gett mersmak och det lär bli fler längre lopp framöver, menar Sundling.

– Jag tror inte att det kommer bli mindre i alla fall, konstaterar hon.

KLIPP: Här kör Sundling hem tredjeplatsen i Holmenkollen (6/3 – 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.