Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Therese Johaug vet inte när hon kan träna normalt igen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Johaug skyller problemen på fjällvandringar: ”Irriterad på mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Längdstjärnan Therese Johaug, 32, har haft en tuff sommar efter att ha blivit övertränad i juli. Nu tvingas hon till vila och vet inte när hon kan träna normalt igen.
– Jag blir lite irriterad på mig själv, säger hon till NRK.

Therese Johaug brukar i vanliga fall vara ett fysiskt fenomen, men den här sommaren har till och med hon tränat för mycket. Det gjorde att hon missade rullskidsloppen i Toppidrettsveka och hon tränar fortfarande inte som vanligt.

– Totalbelastningen har blivit för stor i sommar, helt enkelt, säger hon till NRK och fortsätter:

– Man måste bara lära sig av det man har gått igenom och jag blir lite irriterad på mig själv för att jag gjorde det jag gjorde. Jag måste se framåt och se vilken situation jag är i.

Johaug gjorde en satsning mot att löpa 10 000-metersloppet på Bislett den 11 juni och väl där gjorde hon det bra. Hon tror ändå inte att det var den stora boven i sommar.

– Jag tränade väldigt mycket i juli och kände mig i väldigt bra form. Sedan avslutade jag mängdperioden och åkte på ”semester” till Lofoten. Där blev det ganska många vandringar upp och ner för fjälltoppar. Jag kände att belastningen på benen blev för stor och det satte sig muskulärt strax ovanför knäna, säger hon.

Det var efter tre raka pass där norskan fick mjölksyra vid en pulsnivå som vanligtvis inte är några problem som Johaug insåg att hon behövde ta en paus.

– Man blir frustrerad då man känner en känsla man inte har känt på länge. Men samtidigt vet jag att det inte är någon kris, säger hon.

KLIPP: Kajsa Bergqvist: ”Tror inte Johaug kommer slåss om medaljer”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kajsa Bergqvist tror inte på några friidrottsmedaljer för Therese Johaug. Foto: TT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer