Therese Johaug och Norges hotell under världscuptävlingarna i Lahtis. Foto: Mikael Aaserud/NRK/BILDBYRÅN

Johaug tvingades städa rummet i Finland – bor på ”skithotell”

Uppdaterad
Publicerad

Under Ski Tour i Åre bodde Norges längdlandslag på ett av ortens finaste hotell. I Lahtis hade Johaug och Co inte samma tur med boendet.

– Ingvild och jag tvättade golv och fönster och handduken var inte vit efteråt om man säger så, säger Therese Johaug till NRK.

Norrmännen och FIS kritiserades under Åre-stoppet under Ski Tour eftersom Norges landslag var placerade på Copperhill, ett av ortens finare hotell, samtidigt som, bland annat Finland, tvingades bo på en militärförläggning.

Nu verkar oturen ha hamnat hos Norge.

– Tro inte att norrmän bara bor på lyxhotell. Ibland blir vi också placerade på sämre boenden. Ingvild och jag tvättade golv och fönster och handduken var inte vit efteråt om man säger så, säger Therese Johaug till NRK.

Foto: NRK
Foto: NRK

Dahlqvist: ”Bor hellre här där jag slipper städa själv”

Sverige bor visserligen hela 30 minuter bilfärd längre bort från city och arenan än vad Norge gör – men på ett större hotell med betydligt bättre standard.

– Vårt hotell ligger en bit bort men jag bor hellre här där jag slipper städa själv, säger svenska sprintspecialisten Maja Dahlqvist till SVT Sport.

Vem som presterar bäst i spåren återstår att se.

I Lahtis körs 10 kilometer klassiskt under lördagen och stafetter under söndagen. Tävlingarna sänds i SVT och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.