Foto: Bildbyrån

Johaugs chocköppning skrämmer inte Frida Karlsson: ”Samma taktik jag kört hela mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Igår avslutades de norska mästerskapen i längdskidor i Trondheim. Therese Johaug vann ett överlägset guld i skiathlon när hon avgjorde redan efter 50 sekunder. Men chocköppningen skrämmer inte Frida Karlsson.

– Nej, det är väl lite samma taktik som jag kört hela mitt liv egentligen, säger 21-åringen till SVT Sport.

Förutom att rehaba den så kallade ”hotellskadan” hon drog på sig under Tour de Ski har Frida Karlsson passat på att se de norska mästerskapen de senaste dagarna.

Svenskan kunde följa hur Therese Johaug körde hem sitt 16:e NM-guld när hon vann loppet över fem km. Guld nummer 15 var desto mer imponerande – norskan avgjorde skiathlon-loppet efter bara 50 sekunder.

– Det verkar ju vara genomgående att hon verkligen gasar från start. Sedan blir det inte så mycket mer. Hon verkar vilja ”skräm-öppna” lite grann. Så det är väl något att ha i bakhuvudet om man ska köra ett masstartslopp mot henne, säger Karlsson.

Blir du skrämd?

– Nej, det är väl lite samma taktik som jag kört hela mitt liv egentligen. När man är pigg från start så kör man med det man har. Jag brukar ju som öppna lite hårt, jag är lite känd för det också så det passar väl mig bra.

Hur mycket sådan koll försöker du ha på konkurrenterna när det gäller deras taktik nu inför ett mästerskap? Hur mycket förbereder du dig på att det kan bli något liknande?

– Det är klart att man ska ha lite olika scenarion uppspelade i huvudet. Men jag tror att man kan förlora mer på att tänka på konkurrenterna än det man själv ska göra.

KLIPP: Kan man vinna över Therese Johaug?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.