Therese Johaug hoppas att Frida Karlsson snart är tillbaka. Foto: Tore Meek/NTB/TTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Johaugs hälsning till Frida Karlsson: ”Hoppas du snart är tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug beklagar att Frida Karlsson inte kan ställa upp i Davos till helgen, stoppad av hälsoskäl av det svenska skidförbundet.
– Det var ett väldigt trist besked, säger den norska superstjärnan.

Frida Karlsson slog igenom med tre medaljer vid VM i Seefeld i vintras då ännu som junior och silvret på 10 km klassiskt efter att ha pressat Johaug gjorde stort intryck i Norge. Intresset för Frida Karlsson är nästan lika stort i Norge som i Sverige.

”Det var ett väldigt trist besked att få. Jag hoppas att du snart är tillbaka på tävlingar tillsammans med oss igen. Men att ta vara på hälsan är viktigast och använde den tid du behöver. Kom ihåg att du har många bra år och skidlopp framför dig. Varma hälsningar från Therese”, skriver norskan i ett sms till Aftonbladet.

Den norska tränaren Ole Morten Iversen är inne på samma spår.

– Vi vill gärna ha konkurrensen och det är synd för Therese och damskidåkningen, men Fridas hälsa är viktigast, säger Ole Morten Iversen.

Frida Karlsson – detta har hänt

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Karlsson – detta har hänt Foto: TT Nyhetsbyrån/Rörlig bild SVT

”Måste ha en balans”

Mamman och managern Mia Karlsson vill inte kommentera om Frida Karlsson under sommaren och hösten fått signaler om hälsoutvecklingen gått åt fel håll. Hon hänvisar istället till landslagsläkaren Magnus Oscarsson.

– Man måste ha en balans i träningsbelastning och återhämtning, och det är många parametrar som spelar in där. Nu fanns inte den balansen där, men vilka specifika parametrar vi har tittat på, som ligger till grund för det här beslutet, det vill jag inte gå in på, säger Oscarsson till TT.

Även Östberg stoppas

Det är oklart hur lång tid som Karlsson blir borta från tävlingsspåren.

Inte heller den norska stjärnan Ingvild Flugstad Östberg, som vann världscupen förra säsongen, finns med i Davos. Även hon stoppas av hälsoskäl.

Frida Karlsson: ”Man ligger på gränsen som elitidrottare” (28 november 2019)

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Karlsson: ”Man ligger på gränsen som elitidrottare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer