Therese Johaug ska satsa mer på sprint nästa säsong. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Johaugs plan för nästa säsong – bli bättre på sprint

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug har dominerat totalt i årets säsong. Men till nästa år vill hon bli ännu bättre och ska därför satsa mer på sprint.

– Jag kommer att försöka vara mer på hugget i sprint, säger hon till Dagbladet.

Säsongens suverän Therese Johaug har dominerat fullständigt på distansloppen i år. På VM tog hon alla tre VM-guld i distans. Nästa säsong är det mästerskapsfritt. Och 30-åringen har planerna klar för sig inför 2019/2020. Nämligen att satsa på sprint för att öka sina chanser att vinna den totala världscupen, vilket hon inte har gjort sedan 2015/2016.

– Jag kommer att försöka vara mer på hugget i sprint och kommer att försöka hävda mig där, säger hon till Dagbladet.

Johaug, som kom 33:a i sin enda sprint i år, i Lillehammer, erkänner samtidigt att det är svårare att plocka världscuppoäng i sprint nu än tidigare.

– Det är fler rena sprinttjejer nu. Det har blivit mer specialiserat. Det är inte som för några år sedan när både Marit Björgen och Justyna Kowalczyk kunde vara med i toppen i både sprint och distans. Jag har blivit bättre i sprint, men är ändå längre i från toppen nu än tidigare. Nivån i sprint är högre än någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.