Therese Johaug och Charlotte Kalla. Foto: BILDBYRÅN

Johaugs råd till Kalla: ”Hade rest hem”

Uppdaterad
Publicerad

Om Therese Johaug varit i Charlotte Kallas kläder hade hon avbrutit SM-veckan och rest hem.

– Jag tror att jag bara hade rest hem, säger den norska superstjärnan.

Före jul såg det ut som om det skulle bli en duell i VM mellan Therese Johaug och Charlotte Kalla, men svenskan famlar efter formen medan norskan ger det ena styrkebeskedet efter det andra.

Johaug och de andra norskorna har följt Kallas insats i SM och är förvånad över att hon tävlar dag efter dag i Sundsvall, där Kalla bor, med svag form.

– Jag hade kanske inte åkt fler lopp men det är jag det. Jag tror att jag bara hade rest hem och tagit det lugnt och återhämtat mig, säger Johaug till NRK och märker att Kalla underpresterar för tillfället. De har följt samma säsongsupplägg med en stor träningsperiod under Tour de Ski-perioden men sedan har formkurvorna pekat åt helt olika håll.

Charlotte Kalla följer efter Therese Johaug vid OS i Sotji 2014. Foto: TT.

”Jag ska inte slå Charlotte med 1.20 på 10 km fritt”

– Jag ska inte slå Charlotte med 1.20 på 10 km fritt, hon är mycket bättre än det, säger Johaug om Kallas insats i världscupen i Ulricehamn i lördags.

Det norska laget följer det svenska med stor nyfikenhet från norska mästerskapen i Meråker, tre veckor före VM i Seefeld, Österrike.

– Vi tittade på svensk tv igår. Ebba är på hugget, är offensiv och har en snärt i åkningen som det ser ut som om Charlotte saknar, säger dagens trea Ingvild Flugstad Östberg.

Östberg startade en halv minut före Johaug men hade inte en chans att hänga med utan blev både uppåkt före 5 km och tappade sedan ytterligare 40 sekunder in till målet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.