Therese Johaug förbereder sig för en revanschsäsong 2018. Bland annat ska hon ligga på hög höjd i 25 dagar i sträck. Foto: TT.

Johaugs testvärden bättre än någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det inte blev några tävlingar förra säsongen för dopningsavstängda Therese Johaug har hon bättre testvärden är någonsin. Och i hemlighet åkte hon snabbare än segrarna vid världscuptävlingen i Lillehammar.

– Jag har haft fina testresultat och kunnat träna kontinuerligt. Det är dock inte säkert att det betyder att jag åker skidor snabbare, säger Johaug till NRK efter gårdagens Cas-förhör.

NRK avslöjar även att Johaug efter Lillehammers VC-tävling i december åkte banorna, 5 km fristil och 10 km klassiskt, efteråt och hade bättre tider än segrarna.

Nu ska hon höghöjdsträna i Aspen, USA, på 3 000 meter i 25 dagar, en extrem satsning på OS i Pyeongchang i februari. Cas kommer med sin dom innan utgången av juli. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer