Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundlinge dras fortfarande med sjukdom. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling missar Beitostölen

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling missar även världscuptävlingarna i Beitostölen nästa veckoslut.

Det är ännu oklart när hon kan vara tillbaka.

 – Första prioritet är träning just nu, säger damtränare Ingrid Vikman till SVT Sport.

Jonna Sundling föll under den nationella premiären i Gällivare i december 2021 och skadade handen och missade inledningen på säsongen. Under sommaren har hon tränat, men ännu inte gjort premiär den här vintern på grund av sjukdom.

– Hon är inte tävlingsduglig, vi hade önskat att hon skulle vara tillbaka nu såklart, men å andra sidan är det ingen stress i hennes fall eftersom hon redan är klar för VM, säger landslagschef Anders Byström till SVT Sport.

– Det är att skynda långsamt och att inte göra något dumt i början av säsongen, vi såg i fjol också, hon har haft några skador under de senaste åren och kommit tillbaka, så jag är inte orolig alls.

När ser du att hon kan starta igen?

– Inte Beitostölen (9-10 december), det blir för tidigt, hon måste få träna först och få några genomkörare, det är svårt att säga, det vet tränarna bättre, men i bästa fall runt den Skandinaviska Cupen i Östersund (16-18 december).

”Prio ett är träning”

Ingrid Vikman, ny som damtränare den här säsongen, har insyn i Sundlings träningsvardag.

– Hon är igång i träning, men hon tränar på och det är det viktigaste just nu, sedan får vi se när det blir en första tävling, säger hon till SVT Sport.

– Jag vet inte, vi tar det lite som det kommer, första prioritet är träning just nu, säger Vikman avslutande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.