Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling på pallen efter spurtuppgörelse

Uppdaterad
Publicerad

De svenska åkarna har haft det jobbigt i Ski Tour. Men i dag tog Sverige sin första pallplats då Jonna Sundling slutade tvåa i sprinten bakom Maiken Caspersen Falla.

– Det känns fantastiskt kul, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

Linn Svahn, som leder sprintcupen, slutade tvåa i kvalet efter Jonna Sundling. Svahn fortsatte att imponera i kvartsfinalen då hon vann före Therese Johaug. Tvåan i sprintcupen, Annamarija Lampic, slutade fyra i samma heat och tog sig därmed inte vidare till semifinal. Men sedan tog det stopp för Svahn som blev utslagen i semifinalen. I stället var det Jonna Sundling och Anna Dyvik som tog vidare till final efter att de slutade i varsitt semifinal-heat.

KLIPP: Sundling efter pallplatsen: ”Det känns fantastiskt kul”

I finalen blev Maiken Casper Falla för svår då hon spurtade ned Jonna Sundling som slutade tvåa. Anna Dyvik blev fyra.

– Det känns fantastiskt kul, men jag är lite sur. Jag ville så gärna glida ikapp Falla på upploppet då jag gled så bra på slutet.  Men kurvan inför upploppet är lite svår då man kommer två i den då det är väldigt löst. Jag försökte ta innerspåret den här gången för det högg då jag tog yttern förra gången. Två är ändå jättebra och jag är jättenöjd, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

Sundlings pallplats var Sveriges första i Ski Tour.

– Det var jättekul, säger hon.

Föll i semin

På herrsidan var det bara Johan Häggström som tog sig vidare till semifinal. Väl där ramlade han kort efter start och han slutade sist i heatet.

– Det är trist. De tkändes om att jag hade en sjukt bra dag. Otur att jag inte kunde stå på benen, säger Johan Häggström till SVT Sport.

Herrfinalen vanns av Johannes Hösflot Kläbo före Pål Golberg och Erik Valnes.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.