Visa alla (2)

Jönsson: ”Åkte så sakta att alla hann prata med mig”

Publicerad

Emil Jönsson har gjort sin sista världscuptävling. Det blev en långsam runda runt banan i Falun, ett lopp som 32-åringen inte ville skulle ta slut. – Det var häftigt att ha det här stödet. Jag åkte så sakta att alla hann prata med mig, sade han till SVT efteråt.

Precis som flickvännen Anna Haag, gjorde Emil Jönsson sitt sista världscuplopp i dag. Det blev en transportsträcka från start till mål för Jönsson som inte ville gå i mål.

– Jag försökte åka och suga in detta, då kroppen inte var där. Jag försökte njuta av dagen och det blev ett härligt avslut. Det var häftigt att ha det här stödet. Jag åkte så sakta att alla hann prata med mig, sade han till SVT.

Vad bär du på för känslor nu när sista tävlingen är gjord?

– Det har varit mer känslosamt än vad jag har trott. Jag har så mycket minnen med alla som kommer fram, så det är som ett litet avsked. Man får väl hänga på någon världscup för att stå och heja och träffa alla igen. Jag är nöjd, stolt och glad för allt som har varit.

Halfvarsson: ”En rolig kille”

En annan av de andra svenska åkarna, Calle Halfvarsson kommer att sakna Jönsson nu när han lägger av.

– Emil har varit med i många år och satt färg på vårt lag. En rolig kille som har gett mycket energi. Det är tråkigt att han kliver åt sidan nu men man förstår ändå det, då han har varit med i många år, sade Halfvarsson.

När Emil Jönsson gick i mål kom de andra herråkarna i laget och gav honom VM-dräkten från Seefeld 1985 (året då Emil föddes), samt ett par Sundins-skidor från sent 80-tal. Jönsson ska sedan få åka en runda på stadion i utrustningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer