Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se superavslutningen: ”Hellner-vibbar” Foto: SVT

JVM-guld till Anton Grahn i sprinten – silver till Elias Danielsson

Uppdaterad
Publicerad

Från start till mål.

Anton Grahn och Elias Danielsson följde varandra som etta och tvåa från kvartsfinal hela vägen till sprintfinal i kanadensiska Whistler.

Även där kom duon på första och andra plats för en sensationell svensk dubbelseger.

Duon Anton Grahn och Elias Danielsson verkar trivas bra tillsammans i spåret. I kvartsfinalen kom de på överlägsen första och andra plats och vidare till semi. Väl där var det mer tajt men ett starkt upplopp från båda två där de tog sig förbi finländaren Eero Rantala såg till att ge samma resultat och platser i finalen.

Vid det här laget vet ni hur det går till. Trots att det såg dystert ut till en början och i mitten så avslutade Grahn och Danielsson starkt, tog sig återigen förbi Rantala för en succéartad dubbelseger med guld till Anton Grahn och silver till Elias Danielsson.

– Wow! Etta-tvåa hela dagen! Det där var fantastiskt. Man fick Marcus Hellner-vibbar av Grahns sista kurva in på upploppet här i Whistler. Jättebra!, sa SVT:s expert Anders Blomquist.

Både Anton Grahn och Elias Danielsson har ett år till på juniorklassen.

– Vi har väntat på unga svenska herrar som tar för sig internationellt och nu, nu har vi Anton Grahn och Elias Danielsson. Oj vad snyggt!

JVM, som sänds i SVT, fortsätter till 4 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.