Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisa Eriksson fick fira ännu en JVM-medalj. Foto: SVT

JVM-brons i sprinten till Lisa Eriksson

Uppdaterad
Publicerad

Junior-VM i kanadensiska Whistler.

Då gjorde Lisa Eriksson som hon brukar: Tog medalj.

På sprinten kämpade hon sig tillbaka vid flera tillfällen och tog bronset, hennes tredje JVM-medalj.

Det blev en mardrömsstart för Lisa Eriksson som var snabbaste svenskan i kvalet. I sin kvartsfinal inledde hon starkt men föll efter ungefär halva sträckan och hamnade sist. Men Eriksson tog sig upp och kämpade sig tillbaka och gick i mål på andraplats och vidare till semi.

Andraplatser blev det även för Elin Näslund och Erica Lavén i sina heat. Som sista svenska gick även Tove Ericsson vidare till semifinal på snabb tid.

Från semifinalerna gick Elin Näslund vidare som tvåa i sitt heat och Lisa Eriksson på tid.

”Helt fantastiskt”

Väl i finalen var det främst finländskan Eevi-Inkeri Tossavainen som klev upp i täten och drev upp tempot. Svenskorna hade svårt att hänga med men Lisa Eriksson var med i klungan bakom Tossavainen och på upploppet var hon stark och knep bronset bakom norskan Milla Grosberghaugen Andreassen.

– Riktigt, riktigt bra. I finalen visar hon sitt allra bästa. Helt fantastiskt. Hon gör det igen, när det gäller som mest då är hon bra, säger SVT:s exper Anders Blomquist.

Tredje medaljen

Lisa Eriksson tog silver på JVM 2021 på 15km klassisk stil, silver 2022 på 15km masstart fristil och nu sin tredje JVM-medalj.

– Det är en tjej som är väldigt duktig på distans så det finns två bra chanser till för henne i mästerskapet. Hennes bredd är riktigt bra, säger Blomquist.

JVM, som sänds i SVT, fortsätter fram till 4 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.