Framtidslöftet Frida Karlsson missar starten av SM i längdskidor. Foto: Bildbyrån

JVM-stjärnan Frida Karlsson sjuk – missar SM-start

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson, som tog två guld och ett stafettbrons under JVM i skidor, har drabbats av ett bakslag och ställer in onsdagens SM-lopp över 10 kilometer.

– Jag är väldigt ansträngd i luftrören, säger 19-åringen till Radiosporten.

Samtidigt är Charlotte Kallas plan för veckan oklar.

Stortalangen Frida Karlsson, som är med i kampen om en plats till VM i Seefeld, skulle ha ställts mot stjärnorna Ebba Andersson och Charlotte Kalla i det inledande SM-loppet i klassisk stil i Sundsvall.

Men kraftproven under kalla JVM i Lahtis har tagit ut sin rätt och med ansträngda luftrör vill Karlsson inte riskera något.

Däremot hoppas hon kunna tävla senare under veckan.

– Ja, det gör jag. Men vi får se hur mycket, det är inte värt att riskera något, säger Karlsson till Radiosporten.

Kallas plan oklar

Charlotte Kalla har i sin tur kämpat med formen inför VM som nu bara är tre veckor bort. Efter helgens världscuptävlingar i Ulricehamn, där hon var först 13:e på 10 kilometer fritt innan kroppen svarade bättre i stafetten, har hon dragit ner lite på träningen inför SM i jakten på bättre form.

– Vi har tagit bort träningspass i går och i dag, har tränat lite mindre, säger landslagets damtränare Magnus Ingesson till TT.

Hur planen ser ut för resten av veckan, då tanken varit att köra allt utom sprinten, är fortfarande lite oklar menar han.

– Vi får se. Tanken är att hon ska tävla i morgon (onsdag). Vi tar det litegrann dag för dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.