Charlotte Kalla avslutade säsongen i virtuellt lopp. Foto: Bildbyrån

Kalla avslutade säsongen med virtuellt lopp

Uppdaterad
Publicerad
Eftersom skidsäsongen 2019–2020 inte kunde fullföljas som planerat valde Svenska skidförbundet att runda av med ett virtuellt skejtlopp på 15 kilometer.
En som ställde upp var landslagsstjärnan Charlotte Kalla – som nu har tävlat färdigt för i år.

”Tävlingssäsongen 19/20 är avslutad för min del. Jag åkte ett virtuellt skejtlopp på fantastiska förhållanden på Södra Berget”, skriver 32-åringen på sociala medier.

Resultatet i spåret, utanför Kallas hemstad Sundsvall, registrerades via mobiltelefonen eller en träningsklocka med en app.

Deltagarna har fram till klockan 12 på söndagen på sig att avsluta det virtuella loppet, som ska köras på valfri plats på snö i landet, och måste rapportera in sitt resultat före klockan 13.

Men det verkar inte ha varit lite problem för Kalla med beräkningen. Hon fick nämligen endast ihop 14,2 kilometer på sin klocka, och väntar nu på beslut från juryn om det blir en diskvalifikation.

Världscupen tog slut i samband med att landslaget skulle avsluta säsongen i USA och Kanada i mitten av mars. Tävlingarna stoppades dock på grund av coronavirusets utbrott.

ARKIV: Så mycket drog vinterstjärnorna in i prispengar (27 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer