Kalla i tårar efter tappad pallplats

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla gick ut i ledning men slutade fyra i söndagens jaktstart. När svenskan tröstades av Heidi Weng efter loppet brast Kalla ut i tårar, skriver Aftonbladet.

Charlotte Kalla hade två sekunders försprång ned till Therese Johaug när minitouren i Lillehammer gick i mål med en jaktstart under söndagen.

Men nästan direkt var Therese Johaug ikapp och i uppförsstigningen ut ur stadion kunde inte svenskan hänga på norskan som till slut vann enkelt.

Vinterstudion

Även Ebba Andersson tog sig förbi Kalla ute i spåret, och slutade tvåa, och på upploppet fick den svenska veteranen se sig omspurtad även av Ingvild Flugstad Östberg. När Charlotte Kalla pratade med SVT efter loppet var hon märkbart besviken.

– Jag försökte komma in i en stor åkning, och det var skönt att få ligga först i spåret till en början, kommenterar hon valet att dra framför Johaug inledningsvis.

Tröstades av Joahug

När Johaug satte in stöten försökte hon hänga på.

– Det kändes som jag hade bra fäste jämfört med henne, och även fast det blev en lucka försökte jag tugga på uppför. Men det blev för många meter.

Charlotte Kalla slutade fyra i loppet, och besvikelsen över den insatsen gjorde det svårt för henne att summera helgen som helhet.

– Ja, jag vet inte, svarar hon efter några sekunders fundering.

Hon var så pass nedstämd att hon brast ut i gråt när hon tröstades av Heidi Weng efter loppet.

– Det är inte så farligt, Charlotte. Du vinner nästa gång. Du slog mig med säkert två minuter. Och du var bra i går, säger Weng enligt Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet