Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kalla: ”Viktigt att ta sig tid att reflektera”

Uppdaterad
Publicerad

Igår samlades längdlandslaget för första gången sedan coronapandemin bröt ut och då gick dagen ut på att diskutera hur de ska jobba inom gruppen och förväntningar på varandra. Charlotte Kalla välkomnar den typen av diskussion.
– Det känns bra att ta sig tid att sätta sådana förhållningsregler ordentligt, säger hon till SVT Sport.

De nya cheferna Daniel Fåhraeus och Anders Byström ledde dagen och det var också första gången de träffade landslaget som grupp.

– Det som är viktigt är att vi är en grupp som jobbar gemensamt mot ett mål och då måste man ha riktlinjer och spelregler som gör att det fungerar bra. Jobbet som görs förankras hos åkarna och det de vill stå för och jobba mot. Så inte bara vi i ledningen bara bestämmer något, säger Byström.

”Vi behöver lite tid”

Hur upplever du sammanhållningen i gruppen?

– Vi är 22 stycken totalt här och det är en ny grupp. Vi behöver lite tid för att det ska kännas som en stor sammanhållning, men jag känner redan nu att alla är väldigt taggade på att jobba tillsammans.

Man har tidigare berättat att dam- och herråkarna ska jobba närmare varandra än föregående säsonger.

– Vi är fortfarande två landslag, men vi vill jobba mycket tillsammans. Det känns verkligen positivt med den respons vi har fått på den tanken. Det finns stora fördelar med det. Det är en stor styrka i det, menar jag, säger Byström och får medhåll av Kalla:

– Det är många studier som visar att om man blandar kvinnor och män så presterar man bättre. Så det ser jag bara som positivt.

”Vi tittar inte bakåt”

Den gångna säsongen var det turbulent inom längdlandslaget med ledarbyten och uppgifter om osämja. Det var inget man diskuterade då man nu samlades.

– Vi tittar inte bakåt, vi tittar bara framåt. Jag och Daniel Fåhraeus kom in nu och vi hade oavsett velat jobba med ledarskapsfrågor och strukturen runt det, säger Byström.

– Vi har bara funderat hur vi tycker att en drömlagkamrat ska vara och givetvis vilka värderingar vi vill leva efter och om vi är beredda att göra de prioriteringar som krävs.  Jag tror att det alltid är viktigt att ta sig tid att reflektera och sätta lite stolpar och en vägbana som vi ska hålla oss på, säger Kalla.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer