Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kalla: ”Ett otroligt tråkigt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Anderssons knä verkar så illa däran att hon åtminstone kommer att vara borta från längdspåren året ut.

Lagkompisen och stjärnan Charlotte Kalla säger så här om beskedet:

”Det är ett otroligt tråkigt besked. Jag är väldigt ledsen för Ebba”, skriver Charlotte Kalla i ett sms till SVT Sport.

I dag kom beskedet att den knäskada som drabbat Ebba Andersson är värre än väntat. Andersson som föll när hon var ute och sprang, väntas åtminstone bli borta fram till årsskiftet.

”Ebba är en glädjespridare och en stor inspirationskälla för mig, jag kommer att sakna henne. Jag vet att Ebba är en fighter men är också ödmjuk för att det behövs tålamod för att genomföra rehab. Är det någon som grejar det här är det Ebba”, skriver Charlotte Kalla i ett sms.

Det är inte första gången det högra knät strular för Ebba Andersson. 2014 vred hon det ur led och 2016 tvingades hon till dubbla operationer.

”Det är ett otroligt tråkigt besked. Jag är väldigt ledsen för Ebba som jag fått följa på nära håll i hennes proffsiga förberedelser inför den här säsongen”, fortsätter Kalla.

REPORTAGE: Ebba Andersson om Kallas betydelse  (12 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.