Kalla föll i kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Spintbanan i Obersdorf har mariga utförsbackar. Det fick Charlotte Kalla känna av. Svenskan föll tidigt i sin kvartsfinal i sprinten på den fjärde etappen av Tour de Ski. ”Jävla skit”, säger hon.

Therese Johaug var en av de som plogade ner för backar i kvalet, och redan i den första kvartsfinalen ställde en blöt och hal utförsbacke till det i Tour de Ski-sprinten.

Kalla var en av tre åkare som föll i en lång backe. Hon kanade ner, men tog sig snabbt upp igen.

Tour de Ski

”Jävla skit!”

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jävla skit, säger en besviken och mycket fåordig Kalla till SVT Sport efteråt, innan hon skyndar iväg.

Svenskan blev femma i mål, och tappade viktiga poäng i sammandraget i Touren.

– Det kommer att bli svårt att göra någonting, framför allt mot en åkare som Heidi Weng, säger Kalla till TT på telefon ett par timmar senare.

”Inte alls vad jag hade räknat med”

– Men det går inte att göra någonting ogjort. Det här var inte alls vad jag hade räknat med idag. Samtidigt får jag ta med mig att det kändes så bra i dag. Jag kände mig rapp i åkningen, fortsätter hon.

Även Hanna Falk föll i kvarten. Hon fullföljde inte.

– Det var inte direkt skönt att krascha. Spåret var krattat men det låg snö över så skidan skar sig, sedan hade jag någon bredvid mig och blev nog lite stressad, säger Hanna Falk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet