Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalla: ”Fick tvinga i mig mat och vatten” Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla: ”Jag fick tvinga i mig mat och vatten”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla isolerades under fem dygn på landslagets läger i franska Font Romeu. Ett extra viktigt läger eftersom det genomfördes på liknande höjd som OS kommer att avgöras på.

– Man mår ju inte bra, det var mest bara horisontalt läge. Jag fick tvinga i mig mat och vatten, berättar Kalla för SVT Sport.

Det var i onsdags förra veckan som Kalla plötsligt blev sjuk och tvingades stänga in sig på hotellrummet.

Du isolerades med magproblem, det låter ju dramatiskt. Vad var det som hände?

– Mest troligt har jag fått i mig något dåligt. Det blev isolering på rummet. Jag var verkligen inte i skick för att träna. Jag har haft väldigt mycket egentid här under Frankrike-vistelsen, men nu är jag igång och tränar igen, säger 34-åringen nu till SVT Sport.

– Man mår ju inte bra, det var mest bara horisontalt läge. Jag fick tvinga i mig mat och vatten, men det var himla skönt att få tillbaka energin igen och att maten började smaka.

Landslagsledningen har tidigare uttryckt att lägret i Frankrike var en extra viktig del i förberedelserna inför OS, eftersom OS avgörs på liknande höjd. Men Kalla menar att bakslaget med magproblem och isolering inte ska påverka henne nämnvärt.

– Initialt känner man sig inte särskilt stark. Men innan har jag fått jättebra träningsdagar och det har varit viktigt att få registrera hur kroppen anpassar sig till höjden och vilka reaktioner som har varit. Och vi har ju fortfarande fina träningsdagar kvar, så de ser jag fram emot.

Och allt fokus under träningsdagarna den här försäsongen handlar såklart om att vara i så bra form som möjligt när OS avgörs – trots att Kalla ännu inte är uttagen.

– Det är en ny situation för mig. Det hade varit mer trygghet att vara förhandsuttagen. Men jag har i min grundplan att jag ska åka fort i december. Och det tror jag är viktigt att känna att formen finns där tidigt på säsongen. Mästerskapet avgörs tidigare än vad ett VM till exempel gör. Sedan känner jag mig trygg med den träning som jag har fått göra i sommar och höst, de förberedelser som är gjorda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalla om OS: ”En ny situation för mig”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.