Charlotte Kalla. Foto: TT

Kalla om det uteblivna favoritskapet: ”En fördel”

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en tävlingssäsong närmar sig för skidlandslagets Charlotte Kalla, 34 – men utan att bära något som helst favoritskap.

– Det blir en fördel att få lägga energin på att träna och återhämta mig bra, säger hon till SVT Sport.

Skidlandslaget befinner sig i Val Senales i norra Italien för ett höghöjdsläger. Charlotte Kalla, som tidigare dragits med magproblem, är även hon på plats och för SVT Sport berättar hon att kroppen känns bra.

– De senaste tre veckorna har flutit på bra. Det känns härligt att kroppen svarar på träning och återhämtning. Det har jag varit tacksam över, säger hon.

– I det stora hela är jag nöjd. Sedan har det varit några små hack på vägen, men de är hanterbara. Jag har fått bygga en stark och stabil grund. Jag hoppas att vara i bra slag när OS går av stapeln i februari. Det är där mitt fokus ligger.

”Slå ur underläge”

Charlotte Kalla har ännu inte en biljett till OS klar, och med en dryg månad kvar tills tävlingssäsongen inleds är hon väl införstådd att det blir en säsong utan något favoritskap för egen del.

– Det är inget jag funderar på, men samtidigt har jag möjlighet att slå ur underläge. Det blir inga förväntningar på mig, det är skönt att fokusera än mer på den träningen och de prioriteringar jag behöver ha innan det är dags för tävlingssäsongen att dra i gång, säger Kalla och fortsätter:

– Det blir ett annat lugn och mindre fokus som jag behöver lägga på till exempel media, jämfört med de som har stora förväntningar på att leverera från första stund. Det blir en fördel att få lägga energin på att träna och återhämta mig bra.

Världscupsäsongen inleds i Ruka den 26 november.

KLIPP: Kalla om OS: ”En ny situation för mig” (21 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.