Charlotte Kalla stöttar Frida Karlsson, som just nu inte får tävla. Foto: Bildbyrån

Kalla om Karlssons frånvaro: ”Jag känner mig ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har fått tillbaka Stina Nilsson i landslagstruppen inför längdtävlingarna i Davos. Men ett stort namn på frånvarolistan är fortsatt Frida Karlsson som stoppades efter en hälsokontroll och fick tävlingsförbud.

– Jag känner mig väldigt ledsen över att hon inte är med här, säger Charlotte Kalla till Aftonbladet.

Världscuptävlingarna i Davos drar i gång i eftermiddag med sprint i schweiziska Davos. I truppen har Sverige fått tillbaka Stina Nilsson men fortfarande saknas Ebba Andersson och Frida Karlsson. Ebba Anderssons frånvaro har att göra med en knäskada hon ådrog sig i Bruksvallarna precis innan säsongsstarten.

Frida Karlsson däremot stoppades i en av landslagets hälsokontroller och fick i måndags tävlingsförbud på obestämd tid.

– Jag känner mig väldigt ledsen över att hon inte är med här. Jag hoppas att hon är tillbaka i gänget snart. Men samtidigt att hon har tålamod för att göra jobbet som krävs, säger Charlotte Kalla till Aftonbladet.

Förbundet bryter tystnaden: ”Första gången vi stoppar någon under min tid” (12 december 2019)

”Frida kommer vara rikare på erfarenheter”

Kalla menar att även hon har liknande erfarenheter som landslagskollegan.

– Jag har slitit med lite skador och sjukdomar i perioder. Så ja, man är någonstans där och försöker förstå vart ens personliga gräns går. Då är teamet runtomkring väldigt viktigt. För även om man försöker vara så ärlig som möjligt med sig själv så kan det ibland vara bra att ha någon utifrån som hjälper en att se helheten, säger Kalla till Aftonbladet.

Kalla menar dock att det finns positiva sidor med Fridas tävlingsförbud.

– Frida kommer vara rikare på erfarenheter och rent fysiskt starkare om hon kan hantera den här motgången, säger Kalla till tidningen.

ARKIV: Karlsson stoppas från tävlande – detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.