Foto: Bildbyrån

Kalla om nya chefen: ”Båda fötterna på jorden”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Peterson fick lämna rollen som landslagschef redan innan den gångna säsongen drog igång – ett besked som gjorde landslagsprofilen Charlotte Kalla ledsen. Men nu kan 32-åringen glädjas över att Anders Byström tar över jobbet.

– Det intryck jag fått av Anders de gånger vi träffats är att han är en glad, trygg och trevlig person, säger Kalla till SVT Sport.

I slutet av mars förra året lämnade Rikard Grip rollen som landslagschef, en tjänst som han hade haft sedan 2010. Veckan efter Grips avhopp presenterades Jonas Peterson som ny chef – men redan innan den gångna säsongen drog igång tvingades han lämna sin post.

Ett beslut som gjorde Charlotte Kalla upprörd.

– Jag kan bara tala utifrån mig själv och det kändes som vi fick in ny energi när Jonas kom in i laget, de är ganska mycket som ska till för att jag ska känna att den här boosten, så mitt förtroende för Jonas har varit starkt och stort ända från start, sa 32-åringen till SVT när beskedet kom.

– Jag känner mig ledsen att Jonas inte finns med som landslagschef längre.

Men nu kan Kalla glädjas över att en ny chef äntligen är på plats.

– Det intryck jag fått av Anders de gånger vi träffats är att han är en glad, trygg och trevlig person, säger Kalla till SVT Sport.

– En kille med båda fötterna på jorden.

Även Charlotte Kallas landslagkollega Moa Lundgren är positiv att en ny landslagschef är på plats.

KLIPP: Hör Moa Lundgren om nya landslagschefen

– Jag tror det är bra att starta på en ny kula nu så att man kan sätta punkt och börja på ett nytt kapitel så att man kanske kan släppa det gamla, säger Moa Lundgren till SVT.

ARKIV: ”Låt åkarna bestämma framtiden (31 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.