Foto: TT Nyhetsbyrån

Kalla om stora intresset: ”Många gånger överraskats”

Uppdaterad
Publicerad

För en knapp månad sedan meddelade Charlotte Kalla att hon avslutar längskidkarriären. Än så länge har 34-åringen inte avslöjat exakt vad hon ska ägna sig åt framöver – men skidförbundet berättar nu att de för samtal med Kalla om olika jobberbjudanden.

”Det låter intressant med möjligheten att ge tillbaka till idrotten som varit min sysselsättning hela mitt vuxna liv”, skriver Kalla till TT.

Charlotte Kalla behöver inte oroa sig för att gå sysslolös nu när idrottskarriären är över. Skiddrottningen har fått flera erbjudanden och förslag, berättar hon för TT.

När skiddrottningen gästade SVT:s Morgonstudion i början på april fick hon exempelvis frågan om en roll som SVT-expert skulle kunna vara aktuell.

– Ja, jag ska inte stänga några dörrar alls. Nu finns det bara möjligheter, jag ska verkligen ta mig tid att fundera på vad jag har lust att göra nu, sa Kalla då.

När det blev känt att Kalla skulle lägga av berättade landslagschefen Anders Byström att det fanns intresse att engagera Kalla som ledare.

Charlotte Kalla har sedan dess fått flera jobberbjudanden.

”Får framtiden utvisa”

”Jag känner mig privilegierad. Många gånger har jag överraskats av dem eftersom jag själv inte drömt eller planerat för karriären efter elitidrottandet”, skriver hon till TT.

Trots många förfrågningar kommer hon försöka ta det lugnt i processen. Men ett beslut har hon redan hunnit ta.

”Det jag dock redan kommit fram till är att jag kommer vilja arbeta ännu mer med samarbeten framåt som ligger nära mina värderingar/intressen nu när jag har mer tid för detta”, skriver hon.

Men 34-åringen stänger inga dörrar kring att jobba med idrott i framtiden.

”Det låter intressant med möjligheten att ge tillbaka till idrotten som varit min sysselsättning hela mitt vuxna liv. Om det blir idag, nästa vinter eller ännu längre fram får framtiden utvisa. Erfarenheter är jag rik på”.

Förbundet: ”Finns möjlighet att jobba med landslaget”

Längdchefen Lars Öberg berättar nu att kontakterna med Charlotte Kalla fortsätter. Han är inte är förvånad över konkurrensen.

– Hon är en av Sveriges, genom tiderna, mest populära person i nästan alla kategorier. Nu när hon lägger ner sin elitidrottskarriär öppnas möjligheterna för henne, säger Öberg.

TT: Har ni ställt en konkret fråga till Charlotte Kalla om hon är intresserad att jobba inom ett specifikt område inom skidförbundet?

– Ja. Det finns möjlighet för henne att jobba med landslaget, marknad eller kommunikation, eller om hon vill utbilda sig på något sätt. Hon ska inte känna sig begränsad, att det är bara ett enda uppdrag vi är intresserad av.

– Det vore konstigt och negativt om vi som Sveriges tredje största idrottsförbund inte är beredda att sträcka ut handen till en så duktig idrottskvinna och omtyckt person. Finns det ett intresse från hennes sida så kommer vi att hitta en lösning, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer