Charlotte Kalla. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Kalla på väg tillbaka: ”Milda symptom”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotta Kalla, som för två veckor testades positivt för covid-19, missar världscuppremiären i Ruka. Men hon är redan redo för att försiktigt börja stegra träningen för att komma i tävlingsform igen.

– Hon har haft milda symptom, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

I helgen väntar alltså första världscuptävlingarna för säsongen. Den blågula truppen är mindre än brukligt, eftersom man vill minska riskerna för smittspridning. Åtta damer och fem herrar är det som ska försvara de blågula färgerna i spåret.

Charlotte Kalla, som för två veckor sedan testades positivt för Covid-19, saknas i helgen men har försiktigt börjat träna igen.

– Det handlar om att sakta stegra träningen och noga övervaka hur kroppen reagerar på ökad belastning, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

Något datum man sikta på för en Kalla-comeback vill han inte ge, men i och med att tävlingarna i Lillehammar är inställda så hägrar Davos och Schweiz 12-13 december.

Två andra namn som saknas i Ruka är Calle Halvarsson och Jens Burman

– Calle och Jens har tillsammans med tränarteamet analyserat läget och för bägge två är VM det viktigaste denna säsong. I nuläget med skadekänning på Jens och uppträning för Calle bedöms det klokaste beslutet vara att de inte tävlar kommande helg, säger landslagschef Anders Byström till förbundets hemsida.

KLIPP: Kalla isolerad med covid-symptom (10 november 2020)

Svenska truppen i Ruka

Damer:

Emma Ribom, Piteå elit SK

Anna Dyvik, IFK Mora SK

Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK

Moa Lundgren, IFK Umeå

Linn Svahn, Östersunds SK

Ebba Andersson, Piteå elit SK

Jonna Sundling, Piteå elit SK

Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF

Herrar:

Johan Häggström, Piteå elit SK

Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK

William Poromaa, Åsarna IK

Marcus Grate, IFK Umeå

Axel Ekström, IFK Mora SK

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.