Foto: Bildbyrån

Kalla petades – men åkte upp sitt lag till medalj

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla fick inte åka i Piteå Elits förstalag i SM-stafetten i Kalix, men hon visade ändå klass då hon körde upp andralaget till medalj på sin andrasträcka.

– Jag drivs av tävlingsglädje och tävlingslust, säger hon i Expressens sändning.

Emma Ribom, Ebba Andersson och Jonna Sundling gick före Charlotte Kalla då Piteå Elit skulle ta ut sina lag till SM-stafetten över 3x5 kilometer.

Förstalaget höll för favorittrycket och vann, men Kalla imponerade på sin andrasträcka i andralaget. Hon tog över från Lisa Vinsa som fyra, men med 37 sekunder upp till medaljplats. Då sträckan var över var hon trea, med god marginal ner till fyran och bara tre sekunder upp till Falun-Borlänges Maja Dahlqvist.

Kalla lämnade sedan över till Sofia Henriksson som behöll tredjeplatsen efter att ha förlorat spurtstriden om silvret mot Falun-Borlänges Louise Lindström.

– Det var kul att ge sig ut och försöka skapa bra utgångsläge för Sofia. Det var lite ingenmansland ett tag, men då fick jag chansen att komma in i åkningen. Det var kul att tävla i ett soligt Kalix, säger Kalla som känner sig i fin form efter en tung säsong.

– Jag drivs av tävlingsglädje och tävlingslust. Jag startade säsongen väldigt sent så jag hade önskat att det fanns ytterligare veckor med tävlingar.

Ebba Andersson, som imponerade för guldlaget, kommenterar petningen av Kalla.

– Det är inte vi åkare som styr lagen, utan det är utifrån vad ledarna tror ger mest framgång. Det har varit en tuff laguttagning. Det är inte jätteofta en VM-åkare ställs åt sidan från ett förstalag i klubblaget, säger hon i Expressens sändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.