Torbjörn Nordvall tycker Johaug är oskyldig Foto: Bildbyrån

Kallas rådgivare: Släpp Johaug fri

Uppdaterad
Publicerad

”Rättegången mot Therese Johaug är ett justitiemord – hon är oskyldig, så släpp henne fri nu.” Charlotte Kallas medierådgivare Torbjörn Nordvall går ut och stöttar den norska längdstjärnan.

I dag inleddes idrottsrättegången mot Therese Johaug, som utreds för dopning. Under förhören spekulerades det om så mycket som 16 månaders avstängning, vilket skulle innebära att Johaug missar OS.

Skidprofilen Torbjörn Nordvall, som är Charlotte Kallas medierådgivare, tycker att Johaug har fått nog med bestraffning, och kallar hela rättssaken ett ”justitiemord” i sin blogg.

”Harmlöst och mänskligt uppförande”

”Therese Johaug har fått världens strängaste straff redan – och för vad? För det som jag menar är ett harmlöst och mänskligt uppförande”, skriver han.

Han ifrågasätter hur lagkamrater och konkurrenter som Marit Björgen, Ingvild Flugstad Östberg och även svenska Charlotte Kalla skulle kunna gråta och stå bakom Johaug om hon hade tagit preparatet medvetet, och inte genom ett misstag.

”Släpp henne fri”

”Om förhöret och efterforskningen i Johaug-utredningen skulle visa något annat än att hon har tagit läppsalva för att få bort smärtan och för att läka de spruckna läpparna, då lovar jag här och nu att jag ska gå hela vägen från Söderhamn till Oslo – alla de 55 milen till fots. Släpp henne fri – i rättfärdighetens och idrottens namn, gör det nu”.

På torsdagen inleds andra förhörsdagen i Johaug-rättegången,

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer