Kallas tränare: ”Vi kanske gick för länge i samma spår”

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen var inte lyckad för Charlotte Kalla och därför har hon och tränaren Magnus Ingesson tagit ett omtag inför den kommande säsongen.

– Vi kanske gick lite för länge i samma spår i fjol, säger tränaren till SVT Sport.

Charlotte Kalla var sällan bland de tio främsta säsongen 2019-2020 och då en VM-vinter väntar så har hon gjort om en del i träningen.

– Vi har varit väldigt noga med periodiseringen. Att jag ska ha förutsättningar att ha energi över när det vankas tuffa pass. Även fast man gnuggar på detaljer så är det de som gör helheten. Jag är väldigt nöjd med den träningen jag har gjort hittills, säger Kalla.

Ingesson förklarar vad som gick fel förra säsongen.

– Man jobbar med ungefär samma träningskoncept för länge. Man måste bryta mönster. Man får inte den effekt man vill längre, säger han.

”Jag tror det blir ett VM”

Efter en märklig vår ser Kalla fram emot en vinter med VM i Oberstdorf.

– Jag tror att vi kommer att få tävla på något vis och att det blir ett VM i Oberstdorf. Det är svårt att veta hur det kommer att se ut runt omkring, men det är inget jag väljer att spekulera i just nu, säger hon från lägret i Torsby.

VM kan bli sista mästerskapet

Hon öppnar också för att det kommande världsmästerskapet kan bli hennes sista mästerskap i karriären. Det är inte säkert att vi får se den trefaldiga OS-guldmedaljören i OS 2022 i Peking.

– Jag vet inte. Just nu känner jag en stor glädje till skidåkningen och att fortsätta utvecklas, men vi får se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.