Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Sprintarna i Québec ställs in – Linn Svahn vinner sprintcupen

Uppdaterad
Publicerad

Land efter land drog sig ur sprinttävlingarna i Québec i Kanada och till slut tvingades Fis fatta beslutet att ställa in tävlingarna. Något som innebär att Linn Svahn vinner den totala sprintcupen.

Sverige skickade sitt sprintlag till Kanada tidigare i veckan och planen var länge att köra sprintarna, där Linn Svahn gick för att säkra segern i sprintcupen. Men under torsdagen ändrade sig skidförbundet och åkarna åkte hem till Sverige igen.

Det gjorde att Linn Svahns slutseger i sprintcupen var hotad. Trean Anamarija Lampic skulle alltså ha stor chans att passera både Linn Svahn och Jonna Sundling, som var tvåa.

Corona och idrott

Fis har dock hållit fast vid att tävlingarna ska köras – men efter att flera nationer nu dragit sig ur så ställs tävlingarna in.

– Fram tills för några timmar sedan såg det möjligt ut att hålla tävlingarna enligt plan, men vi behövde anpassa oss efter de snabba förändringarna och det faktum att många nationer drog sig ur, säger Marianne Pelchat, talesperson för tävlingarna i ett pressmeddelande.

 Något som gör att Linn Svahn, som vann tre individuella sprintar under säsongen, står som vinnare av totala sprintcupen.

ARKIV: Här vinner Svahn i Falun och tar därmed säsongens tredje seger (8/2 2020)

– Jag kan inte se ett liknande genombrott. Det är helt unikt att i direkt kliva in och vinna, från att vara relativt okänd. Om du hade frågat mig vem som skulle vinna i december hade jag aldrig sagt Linn Svahn. Men nu känns det inte alls konstigt, säger SVT Sports expert Mathias Fredriksson.

På herrsidan betyder det att Johannes Hösflot Kläbo vinner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet