Frida Karlsson och Therese Johaug. Foto: BILDBYRÅN

Frida Karlsson: ”Det här med Johaug börjar bli lite tjatigt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter succén i VM i Seefeld är det nu många som hoppas och tror att det är Frida Karlsson som ska plocka ned Therese Johaug från skidtronen kommande säsong, men Frida själv är redan less på att jämföras med norska stjärnan.

– Jag tycker det här med Johaug börjar bli lite tjatigt, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

19-åriga Frida Karlsson slog igenom i stort sett över en natt efter hennes tre högst oväntade VM medaljer i Seefeld i vintras. Sedan dess har det snackats om duellen mellan Johaug och Karlsson – men svenska stjärnan vill inte fokusera något på norskan.

– Therese är den som är bäst just nu och självklart är det henne alla, inklusive jag vill slå men jag tänker inte fokusera något på det, utan fokusera på att utvecklas själv och mina prestationer. Sen får vi hoppas att det visar sig i resultatlistan också, säger Karlsson.

Vinterstudion

Intresset på topp

Intresset kring Frida Karlsson har skjutit i höjden efter VM i Seefeld, alla vill ha en del av henne nu.

– Hela situationen har varit lite märklig faktiskt, helt plötsligt får man massa brev som de vill att jag ska skriva autografer på och folk känner igen en när man går på stan och på flygplatser.

Kul med brev

Du får alltså en hel del brev hemskickade?

Ja, men det är kul! Många vill ha en liten del av mig och det kan de få, säger Frida Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet