Katja Visnar tillsammans med Ola Vigen Hattestad och sonen Ludvig. Foto: TT.

Katja Visnar: ”Det är dags att avsluta ett kapitel”

Uppdaterad
Publicerad

De flesta skidåkare förbereder sig inför nästa säsong.

Katja Visnar, Slovenien, tackar för sig.

”Det är dags att avsluta ett kapitel”, skriver Visnar på Instagram.

Redan i januari meddelade Katja Visnar att hon kommer att lägga ner skidkarriären.

– Jag älskar verkligen det här livet, så jag tror det kommer att bli tufft. Jag kommer att träna vidare och fortsätta njuta av att åka skidor, men jag kommer inte att tävla. Och vi får se hur det känns, sa hon till Expressen.

Trots att coronapandemin sprider osäkerhet håller många skidåkare på att planera inför kommande säsong. Katja Visnar tackar däremot för sig.

”Det är dags att avsluta ett kapitel i mitt liv. Längdskidäventyret har varit fantastiskt med många fina minnen som jag aldrig vill glömma”, skriver 36-åringen på Instagram i dag.

”Jag ser fram emot nästa kapitel i mitt liv och att tillbringa mer tid med Ludvig och Ola.”

Tog VM-silver

Visnar är gift med längdprofilen norske Ola Vigen Hattestad, som valde att lägga ner karriären 2018. Tillsammans har paret sonen Ludvig.

Visnar och Anamarija Lampic tog VM-silver i lagsprint 2019. De gick i mål bakom Stina Nilsson och Maja Dahlqvist som vann.

ARKIV: Här tar Slovenien VM-silver bakom Sverige (23 mars 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.