• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Johannes Hösflot Kläbo, Martin Johnsrud Sundby och Finn Hågen Krogh. Foto: Bildbyrån

”Kläbo hade kört fjärdesträckan om OS var imorgon”

Finn Hågen Krogh var på förhand Norges mest troliga skidåkare att köra fjärde sträckan på herrstafetten i OS. Men efter Johannes Hösflot Kläbos kanonstart på säsongen har Norges längdtränare tänkt om. – Det är självklart att Kläbo hade kört sista sträckan om OS var i morgon, säger Tor Arne Hetland.

– När man ser tävlingen i dag klarar till och med journalister att ta ut vem som ska vara sista man i stafetten. Det är självklart vem det hade varit om OS var i morgon. Det är Kläbo, men det är ett tag kvar till februari, säger Norges längdtränare Tor Arne Hetland till dagbladet.no.

”Jag förtjänar inte sista sträckan”

Finn Hågen Krogh, som Hetland höll som trolig man på fjärdesträckan förut, har inte haft en bra start på säsongen. 27-åringen överväger att genomföra en hälsokontroll för att han är så orolig över sin form.

– Jag förtjänar inte sista sträckan i en stafett, sa han efter sin 49:e plats i skiathlonen.

Sundby hyllar Kläbo

– Killen är unik, han är en liten lärare för oss alla. Jag försöker allt jag kan för att slå honom i dag men lyckas inte. Han är en inspiration, säger Martin Johnsrud Sundby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer