Foto: Bildbyrån

Kläbo: ”Hoppas på strikt OS”

Uppdaterad
Publicerad

Om ett halvår är det dags för vinter-OS i Peking.

Då hoppas Johannes Hösflot Kläbo på stenhårda coronarestriktioner.

– Jag hoppas på ett strikt OS, säger han till VG.

Nyligen avslutades sommarens OS i Tokyo och om bara ett halvår är det dags för vinteridrottarna att göra upp i Peking-OS. Enligt uppgifter till New York Times kommer stenhårda coronarestriktioner att gälla vid det olympiska spelet.

Och det gläder norske längdstjärnan Johannes Hösflot Kläbo.

– Jag hoppas på ett strikt OS. Det värsta som kan hända är att smittan börjar spridas i gruppen, då är det kört, säger Johannes Hösflot Kläbo till norska VG.

Kommer stå över delar av världscupen

New York Times skriver att arenorna ska byggas om för att minimera kontakten mellan idrottare och övriga och att idrottarna dessutom ska ha på sig termometrar i armhålorna – med sändare som larmar om de får feber.

Förra säsongen valde de norska åkarna att stå över delar av världscupen. Samma upplägg gäller i år för 24-årige Kläbo.

– Ja, det kommer jag att göra. Tror jag att det finns en risk att min prestation på OS påverkas negativt så kommer jag att stå över, säger han.

I tre raka mästerskap, OS 2018, VM 2019 och VM 2021, har Kläbo åkt hem med tre guldmedaljer. Vid VM i Oberstorf senast var han också först över mållinjen på femmilen men blev diskad.

KLIPP: Se rafflande spurtdramat i femmilen – här knäcks Bolsjunovs stav (7 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.