Johannes Hösflot Kläbo kallar Petter Northugs agerande för oacceptabelt. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Kläbo om Northug: ”Oacceptabelt”

Publicerad

Petter Northug var en förebild när Johannes Hösflot Kläbo kom upp i landslaget. Nu uttalar sig skidstjärnan om Northugs agerande.
– Som förebild är det oacceptabelt, säger han till NRK.

ARKIV: Northug fast för narkotikainnehav (15 augusti):

Petter Northug stoppades i hastighetskontroll efter att ha kört 168 kilometer i timmen på en 110-väg. Det ledde till att polisen genomsökte Northugs hem där man hittade kokain.  Han misstänks nu för fortkörning, för att ha varit påverkad under färden och narkotikainnehav.

När Johannes Hösflot Kläbo kom upp i landslaget var Petter Northug en förebild, och nu uttalar sig skidstjärnan om Petter Northugs agerande.

– För det första så är det klart att jag tar starkt avstånd från själva handlingen. Sedan som förebild är det oacceptabelt och det är synd det blivit så. Jag känner att man har ett ansvar då det är många andra på vägen också. Så det är definitivt någonting som jag tar starkt avstånd ifrån, säger Kläbo till NRK.

– Sedan vad gäller människan Petter Northug hoppas jag att han kommer tas hand om av de runt omkring honom.

”Kom som en chock”

Johannes Häsflot Kläbo har själv varit i kontakt med Petter Northug efter vannsinnesfärden.

– Det kom som en chock, och det tror jag gjorde för alla. Vi får hoppas att han får den hjälp han behöver och att han har människor runt sig som hjälper honom att återhämta sig.

BAKGRUND: Detta har hänt:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.