Johannes Hösflot Kläbo om orimliga kraven: ”Då slaktas jag” Foto: Bildbyrån

Kläbo om orimliga kraven: ”Då slaktas jag”

Uppdaterad
Publicerad

Han tangerade sin bästa notering på 15 km fristil och vann sprinten i Falun.

Eftersnacket handlade dock om kravbilden – som Johannes Hösflot Kläbo tycker är orimlig.

– Jag måste alltid stå och försvara mig. Det förväntas att jag ska vara på pallen, oavsett vilken distans jag åker, säger norrmannen till NRK.

Johannes Hösflot Kläbo hade en fin helg i Falun. I fredags kom han sjua på 15 km fristil och i lördags blev han tvåa på 15 km klassiskt.

Sedan vann norrmannen sprinten.

Tar det med ett leende

I helgen tangerade han sin bästa placering någonsin på 15 km fritt, han slutade på sjunde plats. Trots det handlade eftersnacket om hur långt efter han var Alexander Bolsjunov.

NRK frågade Kläbo om han får många kritisk frågor – och norrmanen anser att kraven i vissa distanser är orimliga.

– Jag måste alltid stå och försvara mig. Det förväntas att jag ska vara på pallen, oavsett vilken distans jag åker. Det är så på 15 kilometer fristil, även om jag aldrig har varit nära pallen – och då slaktas jag. Men jag tar det med ett leende, säger Kläbo till NRK.

”Ni får skriva vad ni vill”

Han blir inte irriterad under intervjun. Han står och ler när NRK ställer sina frågor.

– Ni ska få skriva vad ni vill. Jag gör så gott jag kan, mer kan jag inte göra. Samtidigt sätter jag press på mig själv. Men jag går inte runt och tänker på att andra människor tycker att jag borde ha vunnit eller rubriker som ”krossad av Bolsjunov”.

KLIPP: Här hyllar Kläbo Ebba Andersson: ”Otroligt välförtjänt” (10 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.