Foto: Bildbyrån

Kläbo tillbaka i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo är tillbaka i truppen när det är dags för världscupen i Davos. Däremot saknas Emil Iversen, norrmannen som inlett säsongen urstarkt.

Norge skickar 10 damåkare och 13 herråkare till helgens tävlingar i Davos. Där väntar sprint och distanslopp på 10 respektive 15 kilometer fristil.

– Efter en jättebra helg på Beitostölen flyttar vi oss till mellaneuropa och höjden. Här blir det nya utmaningar och vi vet att flera av våra konkurrenter ser möjligheten att slå hårdare tillbaka, säger norska landslagschefen Vidar Löfshus till det norska skidförbundets hemsida.

Förra årets succéman Johannes Hösflot Kläbo valde att stå över tävlingarna i Beitostölen. Det efter vad han själv anser vara en dålig tävlingshelg i Lillehammer. Nu är han tillbaka i truppen.

Emil Iversen, som visat att han är att räkna med i år, kommer däremot inte att tävla i Davos. Inte heller Simen Hegstad Krüger, Niklas Dyrhaug och Didrik Tönseth startar, det efter en utvärdering från landslagsledaren.

Fakta

Damer sprint

Maiken Caspersen Falla

Ingvild Flugstad Östberg

Kathrine Harsem

Mari Eide, Öystre

Lotta Udnes Weng

Silje Öyre Slind       

Tiril Udnes Weng

Damer distans

Therese Johaug

Ingvild Flugstad Östberg

Kari Öyre Slind

Ragnhild Haga

Lotta Udnes Weng

Silje Öyre Slind

Tiril Udnes Weng

Herrar sprint:

Eirik Brandsdal

Finn Hågen Krogh

Sindre Björnestad Skar

Sondre Turvoll Fossli

Håvard Solås Taugbøl

Kasper Stadaas

Johannes Hösflot Kläbo,

Herrar distans

Hans Christer Holund

Sjur Röthe

Martin Johnsrud Sundby

Magne Haga

Chris Jespersen

Vebjörn Turtveit

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.