Johannes Kläbo vann framför två ryssar i Ruka Foto: Bildbyrån

Kläbo tog imponerande seger på 15 km

Uppdaterad
Publicerad

Norske stjärnan Johannes Hösflot Kläbo var överlägsen och vann herrarnas 15 km i Ruka.

– Mycket, mycket hög klass av Kläbo, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

I gårdagens sprint slutade Johannes Hösflot Kläbo tvåa – hans första förlust i en sprint på nästan två år. Men i dag på 15 km skulle Kläbo ta revansch.

– Jag är glad att kunna vinna på 15 kilometer. Det var tufft där ute men jag hade bestämt mig för att inleda fort. Jag kände mig stark i dag. Det var lätt att ställa om mentalt i dag och jag var förberedd, säger Kläbo.

Vann framför dubbla ryssar

Kläbo imponerade loppet igenom – han hade en solklar ledning från 3,1 km enda fram till mållinjen 15 km.

– Det finns ingen riktigt utmanare till Kläbo i dag, säger Anders Blomquist.

Norrmannen vann på tiden 34:04.6, 15 sekunder före ryssen Aleksej Tjervotkin som slutade tvåa och 18 sekunder före trean Aleksandr Bolsjunov.

”Får ta revansch i morgon”

Hur gick det för svenskarna då?

William Poromaa blev bäste svensk och slutade på en 15:e plats, hans första världscuppoäng i karriären. Johan Häggström slutade 28:e plats medan Axel Ekström blev 31:a och Oskar Svensson 54:a.

– Andra och tredje varvet är klart godkänt men första varvet får man slipa på, säger William Poromaa som inledningsvis hade problem med stavarna.

– Formen känns bra ändå, jag kan gå och åka lätt. Men jag får ta revansch i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.