Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån.

Klart: Calle Halfvarsson avbryter VM

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson bröt dagens skiathlon och nu kommer beskedet att han lämnar VM.

– Jag har inte lyckats hitta den form jag önskar och vill hellre att mina lagkamrater ska få chansen i de tävlingar som återstår, säger Halfvarsson i ett uttalande.

Redan efter dagens tävling sade Halfvarsson att han funderade på att lämna mästerskapet.

– Inte ens jag tror på det längre. Jag får ont i huvudet, det funkar inte. Jag skulle gissa på att jag bryter säsongen nu, jag tror det. Jag får diskutera det lite här, sade Halfvarsson till SVT Sport.

Landslaget skriver i ett uttalande att Halfvarsson tagit beslutet i samråd med tränarna.

31-årige Halfvarsson har haft en tuff säsong och efter dagens avbrutna tävling berättade han för SVT om känslan just nu.

– Min kropp funkar inte som den ska, jag känner inte igen den alls. Den känslan jag har under sommaren och hösten finns inte nu, den är helt borta. Sen kommer även en bankande huvudvärk under loppet, då känns det att jag har bränt min kropp. Då blir det svårt att tro på det själv. Det är det viktigaste, och det gör jag inte.

Han kommer att resa hem från Oberstdorf på måndag.

KLIPP: Halfvarsson: ”Bränt min kropp”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.