Körde med fraktur i vadbenet – missar VM

Uppdaterad
Publicerad

Hon slutade tolva i masstarten i Falun.

Efteråt visade det sig att Kerttu Niskanen kört loppet med brutet vadben – och missar VM.

”Det är otroligt att du inte bröt loppet, utan kämpade dig i mål med ett brutet vadben”, skriver Iivo Niskanen på Instagram.

I helgens masstart i Falun gick Kerttu Niskanen i mål som tolva. Det har visat sig bli hennes sista lopp innan VM, och förmodligen det sista för säsongen.

Hon hade ådragit sig en fraktur i vadbenet under loppet. Och trots rejäl smärta valde hon ändå att fullfölja masstarten.

I tårar efter målgång

Niskanen grät efter målgång och kunde inte ta sig fram för egen maskin, hon fick hjälp av sjukvårdare.

”Jag har brutit vänster vadben”, skriver Kerttu Niskanen på Instagram.

– Kerttu märkte ingenting speciellt under tävlingen. Hon fick bara väldigt ont i benet, säger Finlands chefstränare Teemu Pasanen till Hufvudstadsbladet.

Missar VM

I går meddelade finländska skidförbundet att 32-åringen därmed missar skid-VM som körs i Oberstdorf om cirka tre veckor.

Hon får stöd av brorsan Iivo Niskanen, 29.

”Resan till Falun slutade verkligen inte bra. Det är otroligt att du inte bröt loppet, utan kämpade dig i mål med ett brutet vadben. Du är en kämpe och du kommer också att klara den här motgången”, skriver Iivo Niskanen i ett inlägg på Instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.