Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jens Burman ser inga problem med att köra en ny femmil sex dagar efter VM. Foto: Bildbyrån

Kort omladdning för Jens Burman efter VM-kraschen: ”Ska inte vara något problem”

Uppdaterad
Publicerad

Bara sex dagar efter VM-femmilen är det dags igen – under lördagen avgörs herrarnas femmil i Holmenkollen.

Men Jens Burman ser inga problem med att loppen ligger så tätt – trots att han bara hunnit vara hemma i Åsarna i två dagar.

– Det är nästan den finaste, eller roligaste, tävlingen i världscupcirkusen, så det blir kul, säger Burman.

VM i Planica slutade i besvikelse för Jens Burman. På slutvarvet på femmilen var 28-åringen med i toppklungan som skulle göra upp om medaljerna – men plötsligt föll han i en kurva och krafterna tog slut.

KLIPP: Se Burmans krasch i femmilen (5 mars 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

– Det är ingen mening att älta och tänka ”tänk om jag hade stått på benen och varit med, vad hade det kunnat bli då?”, säger Burman nu.

I morgon, bara sex dagar efter VM-femmilen, får Burman chans till revansch. Men att det är så tätt mellan loppen har kritiserats, därför kommer internationella skidförbundet, Fis, se över programmet.

– Helst skulle pausen mellan varit längre och i framtiden kommer vi att samarbeta med Norges skidförbund och andra nationella skidförbund för att hitta bästa möjliga datum för Holmenkollen, eftersom det är ett av våra ikoniska evenemang, säger tävlingschef Michal Lamplot till NRK.

Men Burman har inget emot att köra en ny femmil redan i morgon.

– Det ska inte vara några problem, jag tycker att det har känts bra i veckan och du får ju ändå sex dagar på dig att återhämta dig.

– Ja, vi ska stå på benen i alla fall. Jag vill absolut åka bättre än vad jag gjorde på femmilen på VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.