Krista Pärmäkoski startar inte Tour de Ski. Fotot är en arkivbild. Foto: Bildbyrån

Krista Pärmäkoski startar inte Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare idag kom nyheten att norskan Lotta Udnes Weng inte kommer att starta Tour de Ski. Nu har även Finland drabbats av ett tungt avbräck – Krista Pärmäkoski kommer inte till start.

– Hon var på stadion i dag och testade men det kändes inte helt hundra, säger Soili Hirvonen, presskontakt på Finlands skidförbund, till SVT Sport.

Med en dag till start i Tour de Ski kommer nyheten att den finländska längdskidstjärnan Krista Pärmäkoski missar touren.

Pärmäkoski har lyckats bra i Tour de Ski tidigare. Hon har varit fyra tre gånger, var tvåa 2016/2017 och klev även förra året upp på pallen med en tredjeplats.

– Kroppen känns inte helt hundra och det var ett svårt beslut men det var det enda rätta. Hon var på stadion idag och testade men det kändes inte helt hundra. Det är såklart jättetråkigt, säger Soili Hirvonen till SVT Sport.

På Instagram skriver Krista Pärmäkoski:

”Tyvärr missar jag Tour de Ski på grund av sjukdom.Om det är något jag lärt mig de senaste åren, är det att det inte är värt att utsätta kroppen för den stress som touren innebär. Tävlingarna fortsätter alltså under 2020.”

Enligt FIS kommer Krista Pärmäkoski inte att ersättas.

Finlands trupp består nu av tre damåkare – Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen och Vilma Nissinen.

ARKIV: Se Kallas mäktiga ryck i fruktade Tour de Ski-backen (2008):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.