• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Ida Ingemarsdotter och Ebba Andersson är glada över Charlotte Kallas återkomst. Foto: TT

Lagkamraterna jublar efter Kallas besked

Lagkamraterna jublar åt att Charlotte Kalla är tillbaka i landslaget. Men både Ida Ingemarsdotter och Ebba Andersson medger att de är överraskade. – Hennes upplägg har ju fungerat så bra. Samtidigt har jag sagt till henne personligen att det vore jättekul om hon kom tillbaka, säger Andersson till SVT Sport.

Ebba Andersson är med sina 20 år en av de yngsta åkarna i landslaget. Hon ser fram emot att få jobba nära Charlotte Kalla på ett sätt som hon inte haft möjligheten till tidigare.

– Det kommer att vara väldigt lärorikt för mig. Hon är trots allt en av världens bästa skidåkare. Jag tycker att det här känns jätteroligt på alla sätt. Charlotte kommer att vara en stor tillgång både under träning och vid sidan av, säger Andersson till SVT Sport.

Och supertalangen har själv pratat med Kalla om sin åsikt i frågan.

”Sa till Charlotte vad jag tycker”

– Charlotte har inte bollat det här med oss i landslaget, men jag har ändå sagt vad jag tycker till henne personligen. Jag har varit tydlig med att det vore jättekul om hon kom tillbaka, säger Ebba Andersson.

– Samtidigt är jag lite överraskad eftersom det upplägg hon haft den senaste tiden har fungerat så bra.

Ida Ingemarsdotter och Charlotte Kalla har tillbringat många år tillsammans i landslagets träningsgrupp. Hon ser fram emot att få tillbaka stjärnan som lagkamrat.

– Charlotte har redan bidragit fantastiskt mycket under vinterhalvåret, men att nu ha med henne hela tiden blir positivt för hela laget, säger Ingemarsdotter till SVT.

Kvalitetssäkrar träningen

På vilket sätt?

– Att ha med en av världens bästa skidåkare på alla läger gör att den träning vi bedriver blir kvalitetssäkrad. Även om vi är många duktiga redan i dag. Sedan har hon en fantastisk säsong bakom sig.

Hur ser du på att Magnus Ingesson tar över som damtränare?

– Jag var med när Magnus var inne i landslaget förra gången och det fungerade bra då. Vi får se hur det kommer att se ut med alla ledare kring laget, men jag tror och hoppas på ett bra landslag, säger Ingemarsdotter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer