William Poromaa och Mattias Nilsson Foto: Bildbyrån

Landslaget om undantaget till Nove Mesto: ”Speciell situation”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året stoppades William Poromaa från att tävla i världscupen innan JVM i längdskidor – en policy som landslaget har. Men i år gör de ett undantag och tar ut honom till världscupen i Nove Mesto. Anledningen är att mästerskapet för juniorer i år går så sent.
– Tränarna hade talat med varandra och tydligen tyckte dom att det kändes bra och det gör det för mig också, säger Poromaa till SVT Västernorrland.

Längdlandslaget har haft som policy att inte låta juniorer åka världscupen innan junior-VM har gått av stapeln, något som bland annat tidigare drabbat Frida Karlsson.

Junioren William Poromaa, 19 år, stoppades förra året men är nu uttagen till truppen som tävlar i Nove Mesto inkommande helg.

– Egentligen är det en lite speciell situation eftersom JVM går så sent i år. I vanliga fall har de möjlighet att gå världscupen och få erfarenhet efter JVM, säger Mattias Nilsson.

– Vi har gjort ett undantag med William. Han har hållit en väldigt hög nivå, han är sistaårs-junior och det är den här chansen som finns., nu senast i Skandinaviska cupen.

Mattias Nilsson poängterar att Poromaas stora mål fortfarande är JVM och att tävlingarna i Nove Mesto är till för att få rutin.

– William är inte uttagen med några krav på att prestera i helgen. Han är uttagen för att få erfarenhet och se och lära.

JVM körs månadsskiftet februari/mars i Oberwiesenthal i Tyskland.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Karlsson ledde länge damernas 10 km. Då passade hon på att ringa ett videosamtal till pojkvännen William Poromaa från ledarstolen. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer