Ebba Andersson och Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Svenska truppen till Les Rousses – Calle Halfvarsson står över

Uppdaterad
Publicerad

Världscupen fortsätter i Les Rousses, Frankrike, i helgen.

Då står det klart att Ebba Andersson är tillbaka, samtidigt som Calle Halfvarsson står över.

– Ebba Andersson är tillbaka i världscupen efter en sjukdomsperiod, med fina resultat från Skandinaviska cupen i Falun i bagaget, säger landslagschefen Anders Byström.

Sprinthelgen i Livigno bjöd på mängder av svenska framgångar. Bland annat blev det en svensk trippel i Livignos frisstilssprint där Jonna Sundling vann före Maja Dahlqvist och Emma Ribom.

Till helgen väntar nya tävlingar i Les Rousses, vilket också är sista chansen för flera av åkarna att knipa en VM-biljett.

– Vi har en spännande helg framför oss i Frankrike med avgörande tävlingar för åkare som vill ta plats i VM-truppen, säger landslagschef Anders Byström i ett pressmeddelande.

Trio står över

Sedan tidigare var det klart att Frida Karlsson avstår helgens tävlingar på grund av förkylning. Nu meddelar också landslaget att Calle Halfvarsson och Moa Ilar står över.

Däremot gör Ebba Andersson comeback i världscupen.

– Vi får med många av de redan VM-klara åkarna, men vi har också åkare som gör comeback i världscupen som till exempel Elina Rönnlund, Viktor Brännmark och Fredrik Andersson. Även Ebba Andersson är tillbaka i världscupen efter en sjukdomsperiod, med fina resultat från Skandinaviska cupen i Falun i bagaget, säger Anders Byström.

SE ÄVEN: 60 sekunder: Kollaps och segrar – så vann Frida Karlsson Tour de Ski

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Truppen till Les Rousses

Damer:

Ebba Andersson

Maja Dahlqvist

Anna Dyvik

Johanna Hagström

Moa Lundgren

Emma Ribom

Elina Rönnlund

Jonna Sundling

Linn Svahn

Herrar:

Fredrik Andersson

Edvin Anger

Viktor Brännmark

Jens Burman

Jonas Eriksson

Marcus Grate

Johan Häggström

Olof Jonsson

Anton Persson

William Poromaa

Eric Rosjö

Oskar Svensson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.