Perry Olsson, till vänster, beskrivs som en drömvärvning av längdchef Daniel Fåhraeus, till höger. Foto: TT

Längdchefen: ”Han är en drömvärvning”

Uppdaterad
Publicerad

Legendariske vallaren Perry Olsson lämnar norska landslaget för Sverige.

Han förstärker därmed ett svenskt vallateam som den gångna säsongen stundtals blivit kritiserat.

– En drömvärvning, säger längdchefen Daniel Fåhraeus till SVT Sport.

Under måndag kväll presenterade det svenska längdlandslaget sin senaste rekrytering.

”Supervallaren” Perry Olsson, med över 30 års erfarenhet i branschen, hämtas från det norska landslaget där han vallat åt bland andra Marit Björgen och Petter Northug.

– Vi får in en person med enorm kunskap, rutin och kompetens vilket är väldigt positivt, säger längdchefen Daniel Fåhraeus till SVT Sport.

– Det finns mycket kunskap i vallatrailern sedan tidigare, men nu får vi in en kille som jobbat för en annan nation och som vi vet har varit framgångsrik. På sistone väldigt framgångsrik. Jag tror att det betyder väldigt mycket att få in honom. Vi kanske kan jobba på ett lite annat sätt.

Hur då?

– Den exakta metodiken lämnar jag åt killarna i vallateamet med Petter (Myhlback, vallachef) i spetsen, men det är en ständig utveckling att hela tiden testa och utvärdera och hitta bättre sätt. Nu får vi in en kille från ett annat team som förhoppningsvis har tips och råd.

– Om hans kunskap kan gifta sig med den vi redan har så kan det här bli riktigt bra.

ARKIV: Vallachefen Anders Niemi: ”Det är frustrerande” (20 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.