Sverige långt efter på stafetten. Foto: Bildbyrån

Fiaskolopp av Sverige: ”Kunde knappt röra mig”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige inledde stafetten i Beitostölen svagt genom Evelina Settlin som var 37 sekunder efter. Och det blev bara sämre. Sverige, med höga förväntningar på sig, var långt efter i mål som sexa. Norge vann överlägset före Ryssland.

– Jag blev helt stum, och när jag blev stum kunde jag knappt röra mig, säger en missnöjd Evelina Settlin i SVT:s sändning efter den första sträckan.

Sverige var inte bättre än tia efter den första sträckan. Hela 37 sekunder efter Norge. Charlotte Kalla körde upp Sverige två placeringar, men avståndet fortsatte växa.

Ingemarsdotter körde upp Sverige

I topp drog först Therese Johaug och sedan Ingvild Flugstad Ösberg ifrån resten av konkurrenterna och Norge kunde defilera in i mål.

Sverige blev sexa i mål, 50 sekunder efter Norge. Framförallt Ida Ingemarsdotter gjorde det bra. 

”Kul att jaga”

– Det var kul att jaga, det finns inte mycket vilopartier på banan men jag försökte peppa mig själv, säger Charlotte Kalla.

Norges stafettdamer är en succésaga. Laget har inte förlorat i världscupen sedan 2009. De tog snabbt ledningen och den drygade de sedan bara ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.