Foto: Bildbyrån

Anna Dyvik tog dubbel i snöpremiären i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Först vann hon supersprinten, sedan tog hon hem masstarten över 4,5 kilometer. Anna Dyvik hade en superdag då man åter tävlade i längdskidor på snö på Mora Ski Festival.

– Det var jättekul. Jag är väldigt taggad på att åka skidor, säger Dyvik i Aftonbladets sändning.

Dagen inleddes med en supersprint över 100 meter och där vann Anna Dyvik, som numera satsar utanför landslaget, över Linn Sömskar med elva hundradelars marginal.

Nästa disciplin var 4,5 kilometer masstart, fem varv runt en 800 meter lång bana. Där var det länge bekanta namn som Maja Dahlqvist, Johanna Hagström och just Dyvik i täten.

Även där blev det en trång och tajt spurt och där var Dyvik snäppet bättre än tvåan Hagström. Trea kom Linn Sömskar, knappt före Dahlqvist.

– Johanna hade väl ingenstans att ta vägen, trots att hon hade högre fart. Nästa gång får hon putta bort mig, säger Dyvik.

– Jag kände 'nu tar jag henne lätt' och jag hade bestämt för att ta yttern. Men då skulle Anna också ha yttern såklart. Det var lite frustrerande, för jag tyckte jag hade så mycket högre fart, säger Hagström.

Herrfinalen i supersprinten blev jättejämn och till slut vann den norske förhandsfavoriten Ludvig Sögnen Jensen över Erik Silfver med en ynka hundradel.

Masstarten vanns av Gustaf Berglund, före Gustav Eriksson och Axel Ekström.

– Det var ett hetsigt lopp. Axel Ekström drog hårt i fyra varv och gjorde ett jättebra jobb där framme, säger Berglund.

Stjärnan Calle Halfvarsson slutade på en blygsam åttondeplats, över en halv minut efter, efter att ha brutit en stav i samband med en kollision.

MER VINTERSPORT: Se rafflande spurtdramat i femmilen – här knäcks Bolsjunovs stav (7 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.