Linn Svahn fick ett glädjebesked och kunde trots allt tävla i dag. Foto: Bildbyrån

Linn Svahn: ”Inte optimalt att vara inlåst”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn kunde starta efter ett turbulent dygn med ett positivt covid-19-test, isolerad på hotellrummet och sedan få ett negativt test och bli fri att tävla trots allt.

– Det var inte optimal uppladdning att vara inlåst, säger Svahn som var 13:e på dagens etapp. 

Svahn vann den förra masstarten över samma distans i lördags. Hon var trots allt nöjd med tillvaron efter turbulensen under covid-testningen.

– Jag har haft det bra och det har inte gått någon nöd på mig, säger Svahn till SVT Sport.

Tour de Ski

Det har sagts att du har antikroppar. Hur trygg har du känt dig i den här situationen?

– Man får ha tillit till det man vet. Man får inte stressa upp sig i onödan och jag försökte ha förhoppningar om att det skulle vara ett falskt positivt prov och tänkte väl att det fanns en risk att det inte skulle vara det. Det var skönt att få bekräftelsen att det var ett falskt positivt prov, funderar hon och gladdes extra åt att bara få tävla.

Att Svahn har antikroppar mot covid-19 betyder att hon redan haft sjukdomen, vilket är oklart när det var.

Ska ut och jogga i kväll

– Det var väldigt kul att få tävla och jag hade väldigt fina skidor men hade inte det där sista för att kunna fajtas ända in, säger Svahn som har en stark etapp framför sig i lördagens sprint.

– Nu får jag försöka hålla igång inför sprinten och ladda batterierna. Det har blivit mycket stillhet på hotellrummet men får jag springa lite i kväll är jag nog redo för i morgon. Jag gillar sprint och jag gillar klassiskt, säger hon.

Det är en lättnad att ha sluppit ut från karantänen på hotellrummet.

– Det var inte optimal uppladdning att vara inlåst på hotellrummet men så var läget och jag fick göra det bästa av situationen.

LISTA: Vem är bäst på touren?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet