Foto: Bildbyrån.

Linn Sömskar tillbaka i landslaget efter tre år: ”Inte alls givet att tacka ja”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Sömskar, 33, är tillbaka i landslaget efter tre års frånvaro då hon på söndag ska köra femmilen i Holmenkollen. Frågan kom något överraskande och svaret var inte självklart.

– Det var inte alls givet att jag skulle tacka ja, säger hon till SVT Sport.

På söndag ska damerna köra en femmil i världscupen för första gången genom tiderna. Det var i måndags som Linn Sömskar fick frågan om åka den.

– Jättekul. Jag har ju ett SM-guld från i år så jag har varit lite i kontakt med dem tidigare också. De har uppmärksammat det så det känns kul att få den här möjligheten, säger hon.

”Inte alls givet”

Men att tacka ja var faktiskt inte självklart för Sömskar som främst satsar på långloppscupen Ski Classics.

– Det var inte alls givet att jag skulle tacka ja. Jag fick frågan i måndags och var ganska sliten efter Vasaloppet. Jag behövde fundera lite och känna efter, säger hon och fortsätter:

– Jag hade inte så bra koll på hur världscupplanen såg ut nu. Jag hade väl egentligen sett framför mig att jag skulle få en helg ledig från tävlande och studerat lite mer. Men nu blev det så här istället och det ska bli jättekul.

”Hoppas hinner återhämta mig”

Sömskar, som världscupdebuterade 2010, går inte in i helgen med några särskilda ambitioner.

– Jag sätter inte upp mål på det sättet, utan jag ska köra det jag kan och hoppas på en bra dag. Jag hoppas att jag hinner återhämta mig bra från Vasaloppet så kan det gå hur som helst.

KLIPP: Tre frågor om skid-VM i Planica

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mathias Fredriksson är imponerad av Sveriges insats i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.