Linn Sömskar tog andra raka VM-guldet. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Linn Sömskar världsmästare igen

Uppdaterad
Publicerad

Linn Sömskar följde upp gårdagens guld i sprint med att återigen hamna överst på pallen i masstarten. Hon vann med 0,5 sekunder före slovakiskan Alena Prochazkova.

Linn Sömskar fortsätter att skörda framgångar i VM i rullskidor. Efter att ha tagit brons på den inledande sträckan, fortsatte hon med att ta guld i gårdagens sprint. Och i dag följde hon upp förstaplatsen i går med en ny medalj av ädlaste valör.

På dagens masstart över 15 kilometer var svenskan snabbast av alla. Efter en spurtuppgörelse med slovakiskan Alena Prochazkova lyckades Sömskar ta sig in först över mållinjen och ta guldet, sju tiondelar före Prochazkova. Trea blev tjeckiskan Sandra Schuetzova, 1.5 sekunder bakom Sömskar.

Näst bästa svenska blev Moa Olsson som rullade in på sjätteplats.

Även på herrsidan blev det VM-guld då Victor Gustafsson, tre tiondelar före Mateo Tonel från Italien och Raimo Vigants från Lettland.

REPORTAGE: Linn Sömskar med dubbla karriärer – på snö och asfalt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.